Startpagina Aardappelen

Pootgoedsector blijft verontrust door plantgezondheid

Belgisch pootgoed moet zijn imago van kwaliteit blijven bewaken. Maar met de komst van ‘nieuwe’ schadelijke bacteriën wordt de keurmeester met momenten stevig op de proef gesteld. Volgens ILVO-onderzoeker Johan Van Vaerenbergh kan pivot-beregening met grondwater een oplossing bieden tegen aanhoudende droogte.

Tafelaardappelen, aardappelen voor de verwerking, bio-aardappelen: alle aardappelteelten vertrekken van pootgoed. De teelt van pootgoed is een specialisme met hoge toegevoegde waarde in de Vlaamse landbouw. De controle van de kwaliteit van het pootgoed begint dan ook met de controle op het veld. De keurmeesters zien erop toe dat het teeltmateriaal aan de gestelde eisen van gezondheid, raszuiverheid en kwaliteit voldoet. Naast visuele inspectie in de veldteelt gebeurt aanvullend onderzoek, vooral op de virus- en bacterieziekten....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken