Startpagina Bedrijfsnieuws

Mithra mikt nu ook op dieren

Mithra gaat nu ook hormonale producten ontwikkelen om de vruchtbaarheid van koeien beter te beheren. Dat heeft het Luikse farmabedrijf woensdag bekendgemaakt. Het bedrijf van CEO François Fornieri heeft daarover een contract gesloten met een farmabedrijf gespecialiseerd in dieren.

Leestijd : 1 min

Mithra is vooral bekend als spcialist in farmaproducten voor vrouwen, zoals de anticonceptiepil in ontwikkeling Estelle. Nu is er ook een contract met CEVA, een van de tien grootste spelers in de markt voor veterinaire geneesmiddelen.

Bedoeling is een hormonaal product te ontwikkelen voor de markt van vruchtbaarheid van koeien. Vandaag wordt daarbij vooral gebruik gemaakt van vaginale ringen. Mithra werkt nu aan een "innovatief" product, zo klinkt het. De eerste haalbaarheidsstudies vangen al in de eerste jaarhelft van 2019 aan.

Vreemd is de overstap niet, zo zegt woordvoerster Maud Vanderthommen. Mithra heeft immers heel wat ervaring met medische producten op basis van polymeren, zoals de eigen anticonceptiering Myring. "Het nieuwe contract komt neer op een breder gebruik van onze expertise", aldus de woordvoerster.

BELGA

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken