Nieuwe website begeleidingscel kleine producenten FAVV
In 2015 kondigde minister van Landbouw Willy Borsus de oprichting aan binnen het FAVV van een cel gespecialiseerd in de begeleiding van kleine producenten van levensmiddelen, in de nasleep van het dossier inzake de Hervekaas. De cel is nu 100% operationeel: nieuwe aanwervingen, een nieuwe verantwoordelijke en een nieuwe website. Doelstelling: de contacten faciliteren tussen de producenten – van wie het aantal in de lift zit – en het Voedselagentschap.

Begeleiding inzake voedselveiligheid
Twee jaar geleden was er heisa rondstaan rond de strikte toepassing van listerianormen in Hervekaas. Daarbij werd de gehele voorraad van een boer tevens producent van Hervekaas in beslag genomen. De beslissing om een begeleidingscel op te richten kwam na de vaststelling dat de producenten, de verwerkers, de zelfstandigen en de kleine ondernemingen ondersteund moesten worden in het beheer van hun activiteiten ten aanzien van de wettelijke vereisten inzake...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement