Startpagina Actueel

WOW van UGent waardeert waardevolle wetenschap

De Universiteit Gent (UGent) viert op vrijdag 22 maart haar ‘dies natalis’ of geboortedag. Naar aanleiding van die dag lanceert ze WOW, een ode aan de wetenschap. Ze nodigt iedereen uit om wetenschappelijk onderzoek waar men bewondering voor heeft of dankbaar voor is in de kijker te zetten. Rector Rik Van de Walle gaf intussen een WOW aan de plantenbiotechnologen van de UGent.

Leestijd : 2 min

De ontdekking van het gen dat mucoviscidose veroorzaakt, de uitvinding van een betaalbare en schaalbare batterij, het onderzoek naar het waarom van religie, de uitvinding van het world wide web: het zijn maar enkele voorbeelden van onderzoek dat al een WOW kreeg van UGent’ers. Met WOW wil de UGent een ode brengen aan de wetenschap, of vooral: wat de wetenschap voor de mens betekent.

De WOW’s moeten duidelijk maken waartoe wetenschappelijk onderzoek – aan de UGent en daarbuiten – kan leiden. De UGent roept iedereen dan ook op om zelf een WOW te geven door een filmpje of bericht te delen op sociale media met hashtag #WOWUGent omdat je dankbaar bent voor de resultaten van het onderzoek, omdat je vindt dat het onderzoek een belangrijke bijdrage leverde voor onze maatschappij of omdat je het simpelweg een knap staaltje wetenschap vindt.

Informatie over en filmpjes van de WOW-campagne zijn te vinden via www.ugent.be/wow, via affiches op de eigen campussen, in de grootste auditoria (waar het filmpje van de rector wordt getoond) en in de Krook in Gent. Ook enkele bekende alumni reikten al een WOW uit.

UGent

Lees ook in Actueel

Vlaamse regering blijft tegen natuurherstelwet

Milieu Tijdens een boerderijbezoek in Essen op 23 mei bevestigt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de tegenstand van zijn regering tegen de natuurherstelwet. Gisteren vroegen een dertigtal actievoerders van verschillende middenveldorganisaties om alsnog de natuurherstelwet over de streep te trekken.
Meer artikelen bekijken