Startpagina Varkens

Slachtactiviteiten in Tielt hernomen

In het slachthuis in Tielt van de Debra Group zijn de activiteiten donderdag gedeeltelijk hervat. Het personeel is woensdag door de directie nog op de hoogte gebracht van de heropening. Dat bevestigt ACV Voeding en Diensten.

Leestijd : 1 min

Donderdagochtend ging de poorten van het varkensslachthuis opnieuw open. Op dit moment is nog niet iedereen aan het werk en gebeuren er enkel slachtactiviteiten. “Het duurt wel enkele dagen vooraleer alles opgestart is. Het spreekt voor zich dat mensen die versnijden, niet aan de slag kunnen zolang er niet geslacht wordt”, duidt Marnik Willaert van ACV Voeding en Diensten.

“Maar de directie heeft ons woensdag gemeld dat de komende dagen alle activiteiten hervat zullen worden.” Het bedrijf heeft het personeel ook op de hoogte gebracht over het actieplan, de maatregelen en de doorlichting. “Het spreekt voor zich dat wij ons daar kunnen in vinden. Als het plan ervoor zorgt dat het personeel opnieuw aan de slag kan en opnieuw inkomsten kan verdienen. Ook wij vinden dat er geen wantoestanden meer mogen gebeuren en dat het welzijn van de dieren voorop moet staan. Dit mag niemand ooit normaal vinden.”

Er is ook een nultolerantie ten opzichte van het personeel. “Maar nieuw is dat niet. Nultolerantie was voordien al het principe”, aldus Willaert. Meldingen van protest waren er donderdag niet. Het personeel kon zonder problemen terug aan de slag.

Belga

Lees ook in Varkens

Vier jaar Klimrek-project met klimaatscans bij melkvee, akkerbouw en varkens

Melkvee Binnen het Klimrek-project werd eerst een klimaatscan ontwikkeld voor de melkveehouderij. Daarna volgden akkerbouw en de varkenshouderij. Binnen elke sector stonden pilootboeren mee aan de wieg van het klimaattraject voor hun sector. Alle gegevens van hun bedrijven zorgden ervoor dat een werkbare en gedragen tool op poten gezet kon worden die voor de hele sector bruikbaar is.
Meer artikelen bekijken