Bacteriën zijn prima eiwitfabriekjes
Volgens onderzoekster Janne Spanoghe (UAntwerpen) zijn bacteriën prima geschikt als leveranciers van hoogwaardige eiwitten. Ze kunnen worden verwerkt in veevoeder, maar ook in vleesvervangers. Janne kreeg onlangs de EOS-prijs voor haar onderzoek. Haar innovatieve onderzoek werd ook opgepikt in het Radio 1-programma “Nieuwe Feiten”.

Het wetenschappelijk blad EOS belichtte deze week in haar online-magazine het onderzoek van Janne Spanoghe. Janne wil met behulp van bacteriën nieuwe eiwitrijke producten creëren ter vervanging van bijvoorbeeld vlees of soja.
Purperbacteriën aan zet
Willen we de milieuimpact van onze voedselproductie beperken, dan moeten we op zoek naar duurzamere eiwitbronnen. Ongeveer de helft van onze eiwitten halen we uit...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement




