Startpagina Actueel

Bacteriën zijn prima eiwitfabriekjes

Volgens onderzoekster Janne Spanoghe (UAntwerpen) zijn bacteriën prima geschikt als leveranciers van hoogwaardige eiwitten. Ze kunnen worden verwerkt in veevoeder, maar ook in vleesvervangers. Janne kreeg onlangs de EOS-prijs voor haar onderzoek. Haar innovatieve onderzoek werd ook opgepikt in het Radio 1-programma “Nieuwe Feiten”.

Het wetenschappelijk blad EOS belichtte deze week in haar online-magazine het onderzoek van Janne Spanoghe. Janne wil met behulp van bacteriën nieuwe eiwitrijke producten creëren ter vervanging van bijvoorbeeld vlees of soja.

Purperbacteriën aan zet

Willen we de milieuimpact van onze voedselproductie beperken, dan moeten we op zoek naar duurzamere eiwitbronnen. Ongeveer de helft van onze eiwitten halen we uit...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Vleermuizen zijn geduchte jagers en daardoor een natuurlijk insecticide

Veeteelt Wist je dat vleermuizen een van de beste bondgenoten zijn om je te verlossen van vliegen in jouw stallen? Vooral de ingekorven vleermuis is dol op deze beestjes. Deze geduchte jagers kunnen per nacht ongeveer 3.000 insecten vangen! Chloé Vescera, specialist in vleermuizen, schreef een proefschrift over deze dieren, die, toegegeven, soms een slechte reputatie hebben.
Meer artikelen bekijken