Startpagina Aardappelen

Het gebruik van bladmeststoffen in de aardappelteelt

De stikstofbemesting blijft een zeer belangrijke factor in een succesvolle aardappelteelt en is mee bepalend voor de opbrengst en de kwaliteit van de aardappelen. Daarentegen blijft er na de teelt nog al te vaak een hoge hoeveelheid nitraatstikstof achter in de bodem na de oogst. Een goed beredeneerde en doordachte bemesting op aardappelpercelen is dan ook een must.

In de handel zijn er tal van bladmeststoffen te verkrijgen die kunnen toegepast worden in de aardappelteelt. Het aanbod is groot met heel wat verschillen op vlak van samenstelling, tijdstip van toediening, aantal toepassingen en kostprijs. Telers kunnen bladmeststoffen bijvoorbeeld inzetten tijdens een periode van droogte (weinig mineralisatie in de bodem), wanneer het gewas een mindere groei kent of om het loof langer groen te houden.

Echter, al te vaak zijn er geen duidelijke, objectieve...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken