Voedselkaravaan: Over de rol van vlees, veggie en vegan
Zeven dinsdagen lang trok de Voedselkaravaan door Gent. Deze debattenreeks, georganiseerd door Universiteit Gent, ging via zeven thema’s op zoek naar een antwoord op de vraag: Wat is duurzaam voedsel nu eigenlijk? Per thema gaven enkele experten hun kijk op de problematiek. Het publiek, getriggerd door de verschillende visies, kreeg elke avond het laatste woord voor vragen en opmerkingen.

Recent streek de Voedselkaravaan neer op de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. Op het menu stond een debat over de rol van vlees, veggie en vegan in een duurzaam dieet. De maatschappij evolueert en de consumptie van vlees staat ter discussie. Veganisten en carnivoren staan met getrokken messen tegenover elkaar. Extreme visies op sociale en minder sociale media blijken vaak weinig wetenschappelijk onderbouwd. Aan de zijlijn van de discussie staat een grote groep consumenten die hun steentje willen bijdragen aan een betere wereld, maar...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement