Startpagina Actueel

Metselbijen klaren de klus

De bij kreeg de voorbije week veel aandacht, maar ook heel wat andere nuttigen leveren een bijdrage aan de bestuiving. De voorbije drie jaar werden tijdens het Interreg-project ‘Meer Natuur voor Pittig Fruit’ bij 120 fruittelers in het Hageland, Haspengouw, Zeeland en Nederlands-Limburg maatregelen genomen om de bestuivingszekerheid door wilde bijen te vergroten. Met gunstig resultaat!

Projectcoördinator Egbert Asselman, van het Regionaal Landschap Zuid-Hageland, bracht tijdens een inspiratiedag duiding rond de aanpak en de resultaten van dit grensoverschrijdend project ‘Meer Natuur voor Pittig Fruit’ (MNPF).

Meer en betere bestuiving

“Aanleiding van dit project was de vraag en interesse van fruittelers naar een grotere bestuivingszekerheid”, legt Asselman uit. “Een grotere kans op voldoende...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken