Startpagina Actueel

Seizoen Bintje klaar, prijzen Fontane en Challenger stabiel

Omdat het seizoen was afgelopen was er geen Belgapom-notering voor Bintje deze week. Het seizoen eindigt dus op 250 euro per ton ex BTW. Wat Fontane en Challenger betreft noteert Belgapom een prijs van 300 tot 318 euro per ton. Dat is evenveel als een week eerder.

Leestijd : 1 min

De marktstemming is stabiel, wat betekent dat het aanbod gelijk is aan de vraag.

De Belgapomprijs voor Bintje, Challenger en Fontane is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor Bintje, Challenger en Fontane voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling. De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken