Startpagina Pluimvee

Pluimveeslachterij Lammens uit Torhout failliet

De bekende pluimveeslachterij Lammens uit Torhout is maandag failliet verklaard. Dat bevestigt curator Serge Carton. Daardoor verliezen 165 mensen hun baan. Verscheidene geïnteresseerde partijen bekijken een overname, aldus de curator.

Leestijd : 1 min

Aanleiding voor het faillissement van het West-Vlaamse familiebedrijf zijn financiële problemen. Eind december diende de pluimveeslachterij drie weken de deuren te sluiten wegens een salmonellabesmetting. “Het bedrijf heeft de naweeën daarvan lang meegesleept. Er waren de laatste weken ook betalingsmoeilijkheden”, aldus de curator.

Momenteel ligt het bedrijf stil. Verscheidene geïnteresseerde overnemers hebben zich wel al aangemeld. Het zou de bedoeling zijn de productie zo snel mogelijk weer op te starten, mogelijk al volgende week, aldus nog de curator. Dat zou in eerste instantie met een 80-tal werknemers gebeuren. De vakbonden wisten dat het bedrijf in “zeer moeilijke papieren” zat, aldus Marnik Willaert van ACV Voeding en Diensten. Het bedrijf had eerder al bescherming tegen schuldeisers gekregen, en in december was tijdelijk de slachtvergunning ingetrokken. De vakbond wijst naar het management. “Er zijn fouten gemaakt”, vindt Willaert.

Belga

Lees ook in Pluimvee

Vogelgriep bij fazantenkweker

Pluimvee Bij een fazantenpopulatie in Zinnik (provincie Henegouwen) is op 18 november vogelgriep uitgebroken. Binnen een straal van 3 km wordt gedurende 4 weken de verspreiding van het virus gemonitord.
Meer artikelen bekijken