Startpagina Actueel

'Meer hagelschade bij Limburgse fruittelers dan vorig jaar' (Proefcentrum Fruitteelt)

De hagelschade bij de fruittelers in Limburg is dit jaar groter dan vorig jaar. Zo is een deel van het fruit alleen nog voor industrie geschikt. Dat bevestigt het Proefcentrum Fruitteelt aan Belga. Ook de voorspelde hitte baart de fruitboeren zorgen.

Volgens het Proefcentrum Fruitteelt is er bij veel fruitboeren hagelschade. "Het blijkt toch dat er heel wat percelen zijn verhageld. Mijn inschatting is dat er een grotere oppervlakte is verhageld dan vorig jaar, maar we hebben geen exacte cijfers. Er zijn percelen waarbij het fruit alleen nog voor industrie geschikt is", zegt Jef Vercammen van het Proefcentrum Fruitteelt. "Het is moeilijk om een percentage op te kleven, want het is wisselvallig doordat de hele tijd een ander gebied hagel krijgt."

Ook de voorspelde hitte wordt zeker niet verwelkomd...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken