Startpagina Varkens

De smaak van ons varken op de rooster

Midden mei stond de Limburgse varkenshouderij een volledige week in de kijker. Tijdens een netwerkevent in dit kader werd de kwaliteit en de smaak van varkensvlees belicht. Varkensvlees is erg veelzijdig, maar aan de smaak kan nog ‘gewerkt’ worden.

De ‘Week van het Varken’ is een initiatief van Innovatiesteunpunt en Boerenbond in het kader van het LIONS-project (Limburgs Agrarisch Ondernemerschap Stimuleren), en mogelijk gemaakt met financiële steun van de Provincie Limburg, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Dit project heeft als doel het ondernemerschap van de Limburgse landbouw te maximaliseren. Het ondersteunt en bevordert de verschillende landbouwsectoren, waaronder de varkenssector....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Optimaliseren van voederopname, groeiprestaties en uniformiteit

Varkens In het Unipig-onderzoeksproject gaan ILVO en KU Leuven op zoek naar strategieën om de uniformiteit tussen dieren in eenzelfde productieronde te verhogen. Uit 2 recente proeven blijkt dat het bijkomend aanbieden van nat snoepvoeder in een vertrouwde kom bovenop speenvoeder in een standaardvoederbak de voederopname tijdens de eerste week na het spenen verhoogt.
Meer artikelen bekijken