Startpagina Schapen

Mogelijkheden en knelpunten bij de afzet van vlees van kleine herkauwers via de korte keten

Op dinsdag 21 mei 2019 had te Geel de afsluitende studiedag plaats van het demonstratieproject ‘Vooruit met de geit, het schaap en het hert – Marktkansen voor vlees van kleine herkauwers’. Hierbij werden de mogelijkheden onder de loep genomen van korteketenafzet voor vlees van kleine herkauwers via de korte keten.

Het project ‘Vooruit met de geit, het schaap en het hert – Marktkansen voor vlees van kleine herkauwers’ neemt de mogelijkheden van korteketenafzet voor vlees van schapen en herten onder de loep. Anderzijds kwam de problematiek van afzet van de geitenboklammeren aan bod en werd ook een toelichting gegeven omtrent de regelgeving en bioveiligheid. Daarnaast werd ook een versnijdingsvideo van een hertenkarkas voorgesteld. Het project wordt gefinancierd door Vlaanderen en Europa.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Schapen

Hoe maken we de juiste keuzes bij selectie in de schapenhouderij?

Schapen Het is volop zomer. De lammeren groeien en worden stilaan gespeend. Dan rijst de vraag met welke fokdieren we straks het nieuwe dek- en geboorteseizoen ingaan. Hoe ziet onze bedrijfsoriëntatie eruit? Welke fokdoelen stellen we ons? Blijven we bij het(de)zelfde ras(sen), of gaan we andere wegen bewandelen? En het hoeft niet gezegd dat vooral de keuze van de ram(men), die straks de helft van het genetisch materiaal zal(zullen) aanleveren, belangrijk is.
Meer artikelen bekijken