Startpagina Actueel

Mooimakers sensibiliseren festivalgangers over zwerfvuil op weg naar Rock Werchter

Een actieteam van Mooimakers, het samenwerkingsverband tussen OVAM, Fost Plus en de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) tegen zwerfvuil en sluikstorten, heeft woensdagmorgen in de omgeving van de festivalsite in Werchter onder omwonenden posters uitgedeeld met daarop de tekst “Welkom aan alle proper-op-weg-naar-het-festival-Mooimakers”.

Leestijd : 1 min

De bedoeling is dat de buurtbewoners de posters ophangen om de festivalgangers te sensibiliseren op vlak van zwerfvuil. Dat is belangrijk omdat afval op festivalterreinen en -campings iedere zomer weer een probleem is.

Omdat festivalorganisatoren zelf meer maatregelen nemen om achtergebleven afval tegen te gaan en ze vanaf 2020 door de Vlaamse overheid verplicht worden om niet langer drank te serveren in wegwerpbekers, blikjes of petflessen opteerde Mooimakers er dit jaar voor om de sensibiliseringsactie te focussen op een bredere omgeving, met name het gedrag van de festivalgangers in straten rondom de festivals.

Met die raamaffiches, die Mooimakers enkele dagen terug lanceerde, kan eenieder bovendien aangeven welk type van Mooimaker hij is. Bij de organisatie kunnen posters besteld worden met teksten zoals “geen-troep-op-mijn-stoep-Mooimaker”, “ik-gooi-mijn-kassaticket-niet-op-de-grond-Mooimaker”, “ik-fiets-met-mijn-afval-tot-thuis-Mooimaker”... Met de Werchteractie en bijhorende poster kunnen dus ook de festivalgangers bewijzen dat ze proper op weg willen gaan naar het festival.

Belga

Lees ook in Actueel

Besnoitiose is nu een gereglementeerde ziekte

Veeteelt In overleg met de verschillende betrokken partijen werden recent 2 besluiten gepubliceerd om besnoitiose in België te voorkomen en te bestrijden. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
Meer artikelen bekijken