Startpagina Buitenland

Jannes Maes herkozen als voorzitter CEJA

Jannes Maes uit Aalter werd vorige week opnieuw verkozen tot voorzitter van CEJA, de Europese koepel voor jonge land- en tuinbouwers. De jonge landbouwer is sinds 2017 al voorzitter van CEJA, maar zal nu met een nieuw team van ondervoorzitters het beleid uitstippelen voor de periode 2019-2021. Jannes zet zich al jaren in voor de belangenverdediging van jonge land- en tuinbouwers in België en Europa.

Leestijd : 1 min

Op de Algemene Vergadering van CEJA in Tumba (Zweden) werd Jannes Maes uit Aalter op 28 juni herkozen tot voorzitter van de Europese koepel. Jannes is 27 jaar en actief op het familiale melkveebedrijf in Aalter (Oost-Vlaanderen). Als internationaal vertegenwoordiger van Groene Kring (2015-2017) volgde hij al het Europees landbouwbeleid op via CEJA, de Europese koepelvereniging voor jonge land- en tuinbouwers.

“Voor mij was deze verkiezing een goed moment om terug te kijken op de voorbije periode. Mijn herverkiezing heeft bevestigd dat het werk dat we de vorige jaren verricht hebben positief was. De komende termijn is het belangrijk dat deze inspanningen zich vertalen in concrete beleidskeuzes en dat jonge land- en tuinbouwers aan tafel mogen om dat beleid mee vorm te geven”, reageerde hij.

Samen met Jannes zijn ook Samuel Masse (Frankrijk), Sean Finan (Ierland, tweede mandaat), Simon Wancke (Zweden) en Doris Letina (Slovenië) verkozen als ondervoorzitters. Deze vijf personen vormen samen het bestuur van CEJA voor de komende twee jaar.

Groene Kring

Lees ook in Buitenland

Opinie: Geïmporteerde stikstof

Uw stem De Vlaamse regering tilde het gevoelige stikstofdebat over het kerstverlof. Ondertussen verschenen er de laatste weken heel wat interessante opinies over deze kwestie. Ook Luc Vankrunkelsven wil graag zijn mening kwijt.
Meer artikelen bekijken