Startpagina Actueel

EU en Vietnam ondertekenen vrijhandelsakkoord

De Europese Unie en Vietnam hebben recent in Hanoi hun handtekening gezet onder een vrijhandelsverdrag. Het gaat om een van de meest ambitieuze economische deals die de EU in Azië gesloten heeft. De deal moet wel nog worden goedgekeurd in het parlement. De Europese Commissie noemt de landbouw één van de sectoren die het meest kunnen profiteren van een handelsakkoord.

Volgens de overeenkomst zullen 99 procent van de douanetarieven tussen de EU en Vietnam geschrapt worden. Het akkoord maakt ook komaf met tal van non-tarifaire handelsbelemmeringen en zal Europese bedrijven toegang geven tot de Vietnamese dienstenmarkt en openbare aanbestedingen. Het verdrag moet ook de economische groei van Vietnam een boost geven. Het land heeft nu al een van de snelst groeiende economieën wereldwijd. In 2018 groeide het bbp nog met 7,8 procent. De tekst werd zondag in de Vietnamese hoofdstad Hanoi ondertekend door de Vietnamese eerste minister Nguynen Xuan Phuc en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Tot 10% minder Russische tarwe verwacht

Economie Door het ongewoon koude weer zijn de schattingen voor de volgende Russische tarweoogst deze maand weer naar beneden bijgesteld. De bezorgdheid over een krapper aanbod legt druk op de termijnmarkt. De prijzen schommelen dinsdag 21 mei rond de hoogste prijs in 9 maanden.
Meer artikelen bekijken