Startpagina Actueel

Vermijd bespuitingen in de biet tijdens de vorstperiode

De aangekondigde koude weersomstandigheden met soms strenge grondvorst verstoren de planning van de FAR-behandelingen.

Leestijd : 1 min

Het is aanbevolen te behandelen na de dooi, maar niet tussen twee opeenvolgende nachten met vorst. Tegen het eind van deze week zijn de aangekondigde temperaturen iets hoger. Dit zou moeten toelaten om de behandelingen voort te zetten omdat, zoals de bieten, de onkruiden beter zullen groeien. De adviezen die zijn uitgebracht vorige week, gelden nog steeds.

De eerst gezaaide bieten bereiken het 2-bladstadium. Sommige percelen gezaaid in minder goede of te droge omstandigheden tonen heterogene opkomsten. De zaden gezaaid in de droge zones zijn nog niet gekiemd. De koude omstandigheden van de komende dagen kunnen de ontwikkeling van de bieten nog vertragen.

KBIVB

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken