Startpagina Akkerbouw

Al negen landbouwers betrapt op schenden oppompverbod IJzerbekken

In het IJzerbekken in provincie West-Vlaanderen zijn al negen landbouwers betrapt op het oppompen van water. Vorige week werd nochtans een oppompverbod uitgevaardigd, want door de droogte staat het water te laag. Het risico op verzilting en onomkeerbare schade was volgend gourverneur Carl Decaluwé te groot.

Leestijd : 1 min

Ondanks het oppompverbod dat vorige week van kracht ging, werden toch al negen landbouwers betrapt op het oppompen van water. De overtreders kregen een proces-verbaal en de boetes variëren tussen 200 en 1.600 euro. Zowel de lokale als de federale polite probeert voldoende te controleren op overtreders in de regio van het Ijzerbekken.

Gouverneur Carl Decaluwé roept nogmaals op om het oppompverbod te respecteren. "we hebben al andere landbouwers gesproken die zich bewust zijn van het probleem en het verbod mooi respecteren. Er zijn jammer genoeg enkelingen die niet solidair zijn en toch water oppompen. Dat is in hun eigen nadeel, want van zodra de verzilting te erg is, is dat negatief voor de landbouwers zelf", aldus Decaluwé.

Belga

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs blijft stijgen

Aardappelen Na eerdere prijsstijgingen in de voorbije weken, meldt Belgapom deze week opnieuw een prijsstijging voor de rassen Fontane en Challenger. Ditmaal van 550 naar 600 euro per ton (zonder BTW).
Meer artikelen bekijken