Startpagina Libramont

Bijna 200.000 bezoekers voor 85ste editie Libramont

De 85ste editie van de landbouwbeurs van Libramont, die maandagavond afgesloten werd, heeft in totaal 198.051 bezoekers gelokt op vier dagen. Vorig jaar trok de beurs 203.852 bezoekers. Dat is vernomen bij de organisatie. Het bezoekersrecord voor de landbouwbeurs dateert van 2012, toen 219.328 mensen naar het evenement in Libramont afzakten.

Leestijd : 1 min

Ondanks de daling, die dit jaar wellicht te wijten was aan de weersomstandigheden met een zeer warme vrijdag en regenachtig weekend, toont de organisatie zich "supertevreden".

"Het aantal bezoekers is niet het belangrijkste, maar wel dat onze exposanten goede zaken kunnen doen, zoniet komen ze niet terug", klinkt het. De organisatie toont zich ook tevreden dat het evenement zonder incidenten verlopen is.

Belga

Lees ook in Libramont

Zonnekroon: een teelt met veel uitwegen

Akkerbouw De teelt van zonnekroon, oftewel silphie, is nog maar weinig bekend in België, maar begint zich toch stilaan te ontwikkelen. Momenteel staat er slechts 20 ha, maar Nicolas Havelange, zaadimporteur voor België, wil dit areaal vergroten omdat hij duidelijk de voordelen ziet. Het CIPF probeert deze voordelen dan ook te bevestigen in meerdere proeven.
Meer artikelen bekijken