Startpagina Vleesvee

Productiviteit en duurzaamheid combineren

In het kader van de studiedag duurzame vleesveehouderij van het departement Landbouw en Visserij werd ook een bedrijfsbezoek gebracht aan het rundveebedrijf van de familie Michiel en Betty Deroo-Kerckhof in Zwevezele. Naast de uitgebreide zorg voor hun veestapel besteden ze ook veel aandacht aan duurzaamheid.

Michiel Deroo runt samen met zijn vrouw Betty en zijn zoon Wout een gemengd bedrijf van vlees- en melkvee in Zwevezele. Zijn zoon gaat nog deels buitenshuis werken. Ook Michiel neemt nog taken buitenhuis op als vakgroepvoorzitter vleesvee en als hoofdbestuurslid bij Boerenbond.

Gemengde veestapel

De...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken