Startpagina Aardappelen

Belgapom: aanbod volgt vraag niet

Belgapom deed op 30 augustus volgende prijsnotering voor de vroege aardappelen, Bintje, Fontane en Challenger.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-notering bedraagt voor de vier rassen €10,00 / 100 kg (zonder btw) of €10,60 / 100 kg (met btw). Deze prijs is dezelfde als die van vorige week. De marktstemming voor de vroege aardappelen, Bintje en Fontane is veranderd, van stabiel naar vast. Dit betekent dat het aanbod kleiner is dan de vraag. Bij Challenger is de marktstemming prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk aan de vraag.

De Belgapomprijs voor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen. De Belgapomprijs Challenger, Bintje en Fontane is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit Challenger, Bintje en Fontane. En dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Ben Muyshondt is de nieuwe voorzitter van Belgapom

Aardappelen Het bestuur van Belgapom heeft eenparig Ben Muyshondt, CEO van Pomuni, aangesteld als voorzitter van Belgapom voor de periode 2023-2026. Ben Muyshondt volgt Marc van Herreweghe op die sinds 2018 de organisatie leidde. Hij wordt bijgestaan door 2 ondervoorzitters: Hannelore Raes van Agristo en Bart Nemegheer van Aardappelhoeve.
Meer artikelen bekijken