Startpagina Actueel

BioForum: ‘Blij met actieplan voor bestuivers’

BioForum Vlaanderen reageerde op Twitter op het Vlaams regeerakkoord. “We zijn blij dat Vlaanderen mobiele slachthuizen zal ondersteunen.”

Leestijd : 1 min

BioForum Vlaanderen vraagt zich af hoe Vilt, het Vlaams Informatiecentrum voor Land- en Tuinbouw, de komende jaren over landbouw zal communiceren. In het Vlaams regeerakkoord staat dat de middelen voortaan voor de helft van private partijen moet komen. De helft publieke sector, de helft private sector. Op vandaag wordt Vilt volledig door de overheid gefinancierd. “Zal bio dan nog aan bod komen”, stelt BioForum Vlaanderen. “Onafhankelijke journalistiek, oei”, zo klinkt het nog.

BioForum Vlaanderen is wel tevreden dat Vlaanderen mobiele slachthuizen zal ondersteunen. “Zo worden zoveel mogelijk dierentransporten vermeden. Daar zijn we als biosector blij mee. We hebben er zelf al veel tijd en energie ingestoken.” Dat er een actieplan komt om de achteruitgang van bijen en andere bestuivers aan te pakken, vindt BioForum Vlaanderen ook positief. “Dat stemt ons, een sector die sterk afhangt van de nuttige insectenwereld, gelukkig.”

LV-BioForum Vlaanderen

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken