Startpagina Bedrijfsnieuws

Honderdste elektrische voermengwagen verkocht

Na drie jaar in productie te zijn verkoop Siloking nu zijn 100ste elektrisch aangedreven voermengwagen. De belangrijkste afzetlanden voor deze machine zijn Duitsland en Oostenrijk.

Leestijd : 1 min

Siloking biedt een breed scala aan elektrische voertechnologie aan onder de merknaam e.0. De e.0-lijn omvat het eTruck-productassortiment - zelfrijdende voermengers met externe laad- en mengkuipcapaciteit van 8, 10 en 14 m³ - en daarnaast nog eSilokamm - zelfrijdende kuilvoerverzamel- en distributiemachines met een capaciteit van 3,6 en 4,2 m³.

De voordelen van elektrische voeding zijn dat uitlaatgassen en geluid taboe zijn. Dieren en boeren profiteren van de geluidsarme machine met 0 % uitstoot. Geluidsarm voeren vermindert de stress voor de koeien en verhoogt hun welzijn. Het gebruik op een boerderij aan de rand van de camping en in vakantiegebieden is optimaal, omdat buren of gasten geen hinder ondervinden van het geluid van een verbrandingsmotor.

Veel boerderijen hebben hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen op het dak van de stal. Aangezien het voeren 365 dagen per jaar plaatsvindt, bieden de machines van de e.0-lijn een groot potentieel voor het gebruik en de opslag van de geproduceerde elektriciteit.

Het feit dat de planning voor 100 % mogelijk is, is een groot voordeel. Omdat het voeren altijd op vaste tijdstippen gebeurt, kan de veehouder de machine buiten de voedertijden aansluiten op de stroomvoorziening.

De verkoop en service van Siloking verloopt in België via het dealernetwerk van Kverneland Group Benelux BV.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken