Elke week stopt meer dan één slager in ons land

Wereldwijd is er onder meer een trend om minder vlees te eten.
Wereldwijd is er onder meer een trend om minder vlees te eten. - Foto: Belga

In 2018 waren er 3.432 slagers of delicatessenwinkels in België. Dat zijn er 356 minder dan in 2013. "Dat betekent dat er in ons land elke week meer dan één slager verdwijnt", aldus NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. In 2008 waren er nog 4.270 zelfstandige slagers en delicatessenwinkels. Het NSZ ziet verschillende oorzaken voor deze evolutie, onder meer de wereldwijde trend om minder vlees te eten.

"Door een ecologisch bewustzijn wenden consumenten zich meer tot andere producten, zoals peulvruchten...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent