Elke week stopt meer dan één slager in ons land
Op vijf jaar tijd is het aantal slagers en delicatessenwinkels in ons land met 7,3 procent gedaald. Op tien jaar tijd gaat het zelfs om een vermindering van 20 procent, blijkt uit een analyse zaterdag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) op basis van de cijfers van statistiekbureau Statbel.

In 2018 waren er 3.432 slagers of delicatessenwinkels in België. Dat zijn er 356 minder dan in 2013. "Dat betekent dat er in ons land elke week meer dan één slager verdwijnt", aldus NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. In 2008 waren er nog 4.270 zelfstandige slagers en delicatessenwinkels. Het NSZ ziet verschillende oorzaken voor deze evolutie, onder meer de wereldwijde trend om minder vlees te eten.
"Door een ecologisch bewustzijn wenden consumenten zich meer tot andere producten, zoals peulvruchten...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement