Startpagina Paarden

BWP levert Belgisch kampioen en vicekampioen bij de dressuurveulens

‘Gesves’ is meer dan een punt achter de Cyclus Jonge Paarden. De fine fleur van de fokkerij viert er ook haar Belgisch Kampioenschap. BWP staat zo vast als een huis voor de springpaardenfokkerij. Toch blijft het stamboek kansen bieden aan fokkers die dressuurgericht fokken.

Leestijd : 2 min

Met twee veulens op de hoogste trappen van het podium dit jaar in Gesves is de toon gezet voor de toekomst. Top Lady van de Kempenhoeve (BWP - Furst Toto x Quaterback) kaapte de nationale titel weg bij de dressuurveulens in Gesves. Als vicekampioene mocht Tabelle vd Kempenhoeve (BWP – Morricane/Apache) haar gezelschap houden bij de prijsuitreiking. Top Lady was ondertussen al een en ander gewoon. Eerder in augustus mocht ze zich ook al als winnares opstellen bij de vrouwelijke dressuurveulens op het Antwerps Veulenkampioenschap. Het is een kroon op het werk van fokker Marc Dries, die sinds jaar en dag gaat voor uitstekende keuzes en voor een kwalitatieve dressuurfokkerij. Het Oldenburger merrieveulen Grandiosa du Jade (Furst Jazz/Johnson) werd mooi derde.

Springveulens

No Way de Longchamps (SBS – Gangster de Longchamps x Verdi) mag de titel Belgisch Kampioene toevoegen aan haar palmares, na haar zege in Libramont. Aldus laat haar vader Gangster (Orlando vd Heffinck x Sheyenne de Baugy) alweer van zich spreken. Tweede bij de springveulens werd N ally Blue GP du Bois Madame (SBS – Amadeo vh Vossenhof Z/Cassini I), voor Nikita de Septon (SBS – Echo van ’t Spieveld/Jenson vh Meulenhof).

Medaille van de Koning

De medaille van de Koning in Gesves is bestemd voor de beste driejarige en dit jaar was dit Vigo de Fee de Septon Z, een zoon van de onvergetelijke Vigo d’Arsouilles en van Reine Fee des Hazalles van Alcatraz. De merrie Reine Fee is tevens de moeder van Venue d’Fee des Hazalles, nu gereden door Eve Jobs en nog niet zolang geleden voor België met Fabienne Daigneux – Lange.

Kampioenschap

van Wallonië

BWP tekende ook nog voor de Kampioen van Wallonië vrijspringen voor 2- jarigen. Deze Rassall van ’t Zorgvliet (v. Casall Ask en Valina v. Heartbreaker) sprong als de lenigste aller katachtigen naar de titel met 91.3 % Alweer een crack in spe op het conto van een Vlaamse sportpaardenfokkerij met wereldfaam. Studbook Zangersheide heeft er de Kampioen van Wallonië vrijspringen voor 3- jarigen bij met Sarina van ’t Rijhof Z (Solid Gold Z x Indoctro).

Patricia Borgenon

Lees ook in Paarden

Internationale veulenprijskamp

Paarden Een week na de bijgevoegde hengstenkeuring van het Belgisch trekpaard, waren de trekpaardvrienden alweer te gast in Manège Heidebos in Oosteeklo, maar deze keer voor de veulenprijskamp.
Meer artikelen bekijken