Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe importeur Digitroll zaaimonitoring

Homburg Holland uit Stiens werd de voorbije zomer invoerder van Digitroll zaaimonitoring voor Nederland en België.

Leestijd : 2 min

Telers en loonwerkers kiezen steeds bredere machines voor meer capaciteit. Zaaien wordt ook vaker gecombineerd met grondbewerking en al dan niet toevoegen van producten. Ter voorkoming van fouten in het veld is actuele en duidelijke informatie over de status en performance per element gewenst. Homburg Holland signaleerde verschillende ontwikkelingen in de markt en ging op zoek naar de oplossing. Met Digitroll zaaimonitoring voor zaden zowel als granulaten, biedt Homburg de oplossing voor deze vragen.

Compleet gamma

Digitroll levert een gamma aan universele zaaimonitoringproducten. Deze zijn geschikt voor vrijwel elke zaaimachine waarbij met lucht of vacuüm gezaaid wordt, modulair opgebouwd en van 6 tot meer dan 256 rijen. Qua monitor is er keuze uit een eenvoudige blokkering detectie, zaadtelling of mogelijkheden met weergave van over- en onderdosering, capaciteit, hectaretelling etc. op iPad.

Väderstad, waar Homburg Holland ook importeur van is, maakt tevens gebruik van Digitroll monitoring en juist daarmee kan onder andere de Tempo precisiezaaimachine hoge capaciteit met hoge nauwkeurigheid combineren.

Wat is Digitroll?

Digitroll is een zelfstandig Hongaars familiebedrijf, in 1992 opgericht door Imre Korösi en gespecialiseerd in monitoring voor zaaimachines. Imre was werkzaam bij een van de grootste importeurs in landbouwmachines. Uit onvrede over de gangbare sensoren en met name het niet oplossen van problemen door stof, ontstond Digitroll. Digitroll heeft een betrouwbaarder sensorconcept bedacht, ontwikkeld, gepatenteerd en op de markt gezet.

Meer informatie vind je op www.homburg-holland.com/nl/ digitroll.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken