Startpagina Actueel

Kamercommissie keurt resolutie over verdubbeling bijdrage aan VN-klimaatfonds goed

De Kamercommissie Klimaat keurde woensdag (23 oktober) een resolutie goed waarin ze de federale regering vraagt om de financiële bijdrage aan het VN-klimaatfonds te verdubbelen vanaf 2020, al moet die hele operatie wel budgetneutraal zijn. De tekst werd aangenomen zonder tegenstem, maar met 2 onthoudingen.

Premier Charles Michel had tijdens zijn speech op de VN-klimaattop in september al aangekondigd dat hij het parlement zou voorstellen om de Belgische financiële bijdrage aan de strijd tegen klimaatverandering te verdubbelen. Momenteel draagt de federale regering jaarlijks 10 miljoen euro bij aan het VN-fonds. Daarbij kwam de afgelopen 5 jaar nog een extra bijdrage van de regio's van ongeveer 35 miljoen.

Op 24 en 25 oktober wordt in Parijs vergaderd over de bijdragen aan het VN-klimaatfonds. De...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken