Startpagina Actueel

Bart Dochy: ‘Ik zeg niet dat Map6 minder streng moet, het moet vooral eenvoudiger’

Of we nood hebben aan meer landbouwers in de politiek? Ja! Of de boer voor het harde werk geen eerlijker loon verdient? Ja! Of het MAP6 voor de Vlaamse boer niet te complex is? Ja! Maar daarnaast is er nog een belangrijk aandachtspunt. “De landbouwsector vraagt rechtszekerheid. Niet om dwars te liggen en nog meer in die open ruimte te willen doen, maar om te weten waar hij staat en wat de toekomst brengt.” Dat zegt Bart Dochy (CD&V), politicus én boer. Twee jobs die hij vandaag in het Vlaams parlement combineert als voorzitter van de commissie Landbouw, Plattelandsbeleid en Visserij. Een interview.

Landbouw en CD&V: het zijn vandaag twee handen op één buik. Hilde Crevits uit West-Vlaanderen is minister van onder andere Landbouw, haar partij- en provinciegenoot Bart Dochy is voorzitter van de commissie Landbouw, Plattelandsbeleid en Visserij in het Vlaams parlement. Maar ook de band tussen CD&V en Boerenbond blijft hecht.

“Je moet twee zaken onderscheiden. Enerzijds heb...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken