Startpagina Actueel

Zaakvoerder foie gras-bedrijf dient klacht in na dood 190 eenden

De zaakvoerder van het foie gras-bedrijf in Bekegem waar Animal Resistance afgelopen weekend actie voerde, zal klacht indienen. Na de actie kwamen zaterdag meer dan 190 eenden om het leven. De man plant ook een schadeclaim van 20.000 euro. Animal Resistance ontkent intussen dat hun actie aan de basis ligt van het overlijden van de dieren.

Leestijd : 2 min

De zaakvoerder van de foie gras-boerderij in Bekegem dient een klacht in tegen Animal Resistance. Zaterdag voerden de dierenrechtenactivisten actie in de boerderij en daarna kwamen meer dan 190 eenden om het leven. De overgebleven dieren die in de stal waren tijdens die actie werden ondertussen geslacht. De overlevingskansen van de 300 eenden waren te klein geworden. Ondertussen ontkent Animal Resistance verantwoordelijk te zijn voor het overlijden van de eenden.

“Het onmiddellijk neerzitten, het niet gebruiken van flits op de camera's en de rustige en lage toon van communicatie, is te zien op onze livestream. De dieren waren al in slechte conditie en ze waren al aan het einde van hun leven. Door de brutale praktijken in deze stal linken de eenden menselijke interactie met traumatische ervaringen, daardoor zijn deze eenden abnormaal bang voor mensen”, klinkt het bij Animal Rights.

De uitbater van de boerderij, Filip Callemeyn, vindt de actie zinloos. "We zitten al in een uitdoofscenario. Een stopzetting kan niet van de ene dag op de andere. Ik snap niet dat er dan nog actie gevoerd wordt, heel frustrerend. Door de actie stierven 193 dieren puur door angst. Dat is crimineel", aldus Callemeyn. De zaakvoerder van het bedrijf plant ook een schadeclaim van 20.000 euro.

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken