Startpagina Actueel

Nieuwe publicatie puzzelt aan meer kwaliteit in het Oost-Vlaamse landbouw-landschap

Hoe meebouwen aan een kwaliteitsvol en klimaatgezond landschap in Oost-Vlaanderen? De nieuwe brochure ‘Puzzel mee aan meer kwaliteit in het Oost-Vlaamse landbouw-landschap’ van de Provincie Oost-Vlaanderen reikt antwoorden aan.

Leestijd : 1 min

De gevolgen van de klimaatverandering, zoals droogte en hitte, overstroming, erosie, gebrek aan bestuivers, … treft ook en vooral de land- en tuinbouwsector. Als medebeheerder van het landschap staan ze op de eerste rij om mee te denken en mee te werken aan klimaatoplossingen. Het belang van de landbouw kan niet onderschat worden.

Gids biedt boeiend overzicht

De brochure 'Puzzel mee aan meer kwaliteit in het Oost-Vlaamse landbouw-landschap’is een gids voor iedereen die actief is in het landschap: land- en tuinbouwers, plattelandsbewoners, lokale besturen, recreanten... De gids biedt een boeiend overzicht van de belangrijkste puzzelstukken in het landschap: de bodem, landbouwteelten, houtige landschapselementen, het blauwe netwerk, gebouwen en infrastructuur en erfgoed.

“De brochure zet aan om mee aan de slag te gaan in het Oost-Vlaamse landschap. Aan de hand van concrete uitdagingen, kaderstukken en praktische tips vindt de lezer inspiratie om zelf een bijdrage te leveren aan een mooier en veerkrachtig landschap”, zegt gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor land- en tuinbouw in Oost-Vlaanderen.

Provincie Oost-Vlaanderen

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken