Startpagina Actueel

Handelsmissie wil in China onze frietcultuur versterken en exportmarkt voor varkens heropenen

De Belgische voedingssector verdubbelde de voorbije vier jaar haar export naar China en grijpt de komende handelsmissie onder leiding van prinses Astrid aan om onder meer via e-commerce de export verder te boosten. Men wil er ook onze frietcultuur verder promoten en de markt voor varkensvlees weer openkrikken.

China groeide de voorbije jaren uit tot de tweede grootste overzeese exportbestemming voor Belgische voeding en dranken, na de Verenigde Staten. Waar de algemene Belgische handelsbalans met China negatief is, zien we voor de voedingssector een uitgesproken positieve handelsbalans.

“Het gaat hard voor Belgische voeding en dranken op de Chinese markt. Op vier jaar tijd verdubbelde de omzet uit de export tot 226 miljoen euro in 2018”, aldus Bart Buysse, CEO van Fevia. “We willen nu nagaan of de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken