Startpagina Actueel

Nederlandse boeren hebben minder vertrouwen in hun sector

De Agro Vertrouwensindex in Nederland staat op laagste punt sinds 2013. Hoewel niet eerder zo’n lage index gemeten is, zijn nog altijd meer boeren en tuinders positief dan negatief gestemd. Dat stelt Wageningen University & Research.

Vooral melkveehouders en glastuinders in Nederland waren negatiever dan een kwartaal geleden. Melkveehouders hadden nog niet eerder zo weinig vertrouwen in hun onderneming, al bleef de index net boven het nulpunt. Bij glastuinders is het vertrouwen, ondanks de daling, nog altijd goed te noemen. Pluimvee- en varkenshouders waren iets positiever dan een kwartaal geleden.

Stemming daalt 2,5 punt

De stemmingsindex voor...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken