Startpagina Varkens

Aangepast bedrijfsmanagement helpt om te stoppen met couperen

De Europese Commissie wil dat er in de toekomst geen staartjes meer worden geknipt bij jonge biggen. Tijdens de Veetournee stelden Suzy Van Gansbeke van het departement Landbouw en Visserij en Sarah De Smet van het Varkensloket een aanpak voor via een aangepast management. In dit tweede deel belichten we de aspecten voeder en water, gezondheid en hygiëne en de diergebonden indicatoren.

In de sessie ‘Staartbijtrisico’s: waardevolle indicatoren om je bedrijfsmanagement te optimaliseren’ belichtten de sprekers een door de Wageningen University & Research (WUR) ontwikkelde risicoanalyse die onder de noemer ‘Starten met Staarten’ licht werd aangepast voor gebruik in Vlaanderen. In het eerste deel werd ingegaan op de thema’s hokverrijking, thermisch comfort en luchtkwaliteit en ruimte. In dit artikel...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Lovenfosse, het grootste varkensslachthuis van Wallonië

Varkens De sectorvergadering van het Waalse Collège des Producteurs over de varkenshouderij vond plaats in het bedrijf Lovenfosse in Aubel. Dit is het grootste slachthuis van Wallonië voor deze sector. De site heeft een slachtcapaciteit van 15.000 varkens per week en de verantwoordelijken schatten dat 95% van de Waalse varkens hier wordt verwerkt. Vervolgens wordt alles, van het versnijden tot het verpakken, volgens een strak schema uitgevoerd, zodat de consumenten kunnen genieten van het best mogelijke vlees.
Meer artikelen bekijken