Startpagina Agribex

Drie bekroonde buxussen in categorie ‘Tuin en groene zones’

Ook in de tuin en groensector zijn er prijswinnaars. Bij deze editie werd één innovatie bekroond met een Gouden Buxus, daarnaast zijn er 2 laureaten met een Zilveren Buxus.

Leestijd : 2 min

Er werden 19 dossiers ingediend in de rubriek ‘Tuin’. De vakjury bekroonde hieruit één laureaat met de gouden hoofdprijs en slechts 2 innovaties kregen zilver.

Elektronisch gestuurde brandstofinjectie

De MS 500i van Andreas Stihl kreeg van de jury de Gouden Buxus. Het is de eerste kettingzaag ter wereld met elektronisch gestuurde brandstofinjectie. Sommige componenten zoals de carburator of de ontstekingsmodule zijn daarom niet langer nodig. Deze bosbouwzaag voor professionele gebruikers heeft een indrukwekkende acceleratie en levert topprestaties bij een bijzonder laag gewicht. De motoreenheid weegt slechts 6,2 kg.

Gemakkelijke vervanging maaidraad

De gepatenteerde Powerload-technologie van EGO Power+ is dé oplossing voor één van de grootste ongemakken die gebruikers van trimmers en bosmaaiers momenteel ondervinden, namelijk het vervangen van de draad in de maaikop.

De Powerload is een nieuwe maaikop, die automatisch de maaidraad in de maaikop opdraait door middel van een simpele druk op de knop.
De Powerload is een nieuwe maaikop, die automatisch de maaidraad in de maaikop opdraait door middel van een simpele druk op de knop. - Foto: EGO Power+

Met deze technologie volstaat een simpele druk op de knop. Het invoeren van de maaidraad blijft zelfs na intensief gebruik duidelijk zichtbaar door zijn metalen invoeropening. Heb je de draad in de maaikop ingevoerd en is deze aan beide zijden even lang, dan hoef je alleen nog maar op de knop te drukken en het apparaat doet de rest. Er is dus geen verwarring meer of men nu links of rechts moet draaien om de draad op te winden. Deze innovatie heeft al 2 prijzen in de wacht gesleept, namelijk op GaLaBau Duitsland en op EIMA Italië.

Zelfrijdende verticuteerder

De Eliet C 550 ZR is een zelfrijdende verticuteerder. Deze machine met een werkbreedte van 55 cm is uitgerust met double cut messen en verzamelt het uitgeharkt materiaal in een vijzel. Deze voert het materiaal zijdelings af en plaatst het op een smalle berm hierdoor bespaart de tuinaannemer heel wat tijd. De achterrol aandrijving zorgt ervoor dat de kleine oneffenheden van het terrein weggewerkt worden.

De Eliet C 550 ZR is een zelfrijdende verticuteerder. Deze machine verzamelt het uitgeharkt materiaal in een vijzel.
De Eliet C 550 ZR is een zelfrijdende verticuteerder. Deze machine verzamelt het uitgeharkt materiaal in een vijzel. - Foto: Eliet

Lees ook in Agribex

De grootste boerderij keert terug naar Brussel

Agribex Het beste op het gebied van dierengenetica uit het zuiden en het noorden van het land naar Brussel brengen, dat is het beproefde concept van de Brussels Livestock Show. Voor deze nieuwe editie behouden de organisatoren dezelfde ingrediënten – een ‘levende expo’ en de traditionele prijskampen – die in het verleden bijdroegen aan het succes ervan.
Meer artikelen bekijken