Startpagina Aardappelen

Hoe meedraaien in een steeds belangrijker wordende aardappelsector?

De Belgische aardappel doet het goed, zowel in productie als in verwerking. Al jaren zijn we koploper. De vraag blijft of dit wel zo zal blijven. Guy Vandepoel, lid hoofdbestuur van Boerenbond, en Romain Cools, secretaris van Belgapom, zijn alvast overtuigd dat de aardappelsector een mooie toekomst tegemoet gaat in een wereld waar de aardappel meer en meer gewild is.

In vergelijking met de andere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk en Polen doet de Belgische aardappelproductie het lang niet slecht, en groeit zelfs sneller. 7,5 % van de Europese productie is van Belgische afkomst, wat België in de top 6 van de aardappelproducenten plaatst. Niet te verwonderen dat aardappelen met 53 % van de productiewaarde het belangrijkste akkerbouwproduct was in Vlaanderen in 2015. Het areaal in Vlaanderen is dan ook groter dan in Wallonië. In ieder geval steeg het totaal aardappelareaal in België...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken