Spaghetti met andijvie en spinazie
Bolognese is altijd lekker, maar als je op zoek bent naar een nieuwe spaghettisaus, dan moet je dit recept zeker proberen. Deze spaghetti heeft alles wat je zoekt: crunch van de spekjes en noten, een romige saus én een goede dosis kaas. Het duurt ongeveer een uur en half om het klaar te maken voor vier personen.

Wat heb je nodig?
500 g spaghetti
6 plakjes spek
300 g kerstomaten
1 krop andijvie
200 g spinazie
2 sjalotten
2 tenen knoflook
200 g blauwe schimmelkaas, Bleu des Moines of Pas de Bleu
2 dl room
6 el panko
50 g walnoten
50 g rozijnen
3 el olijfolie
Peper & zout
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 100°C. Spoel de tomaatjes en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat ze 1 u drogen in de oven op 100°C.Verwarm daarna de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten en snipper fijn. Fruit de sjalotten en knoflook in bakboter. Snipper de andijvie grof en voeg deze erbij. Laat de andijvie slinken en doe er daarna de spinazie bij. Roer nog een keer om en breng op smaak met peper en zout.Kook de pasta gaar volgens instructies op de verpakking. Bak het spek krokant. Laat goed uitlekken. Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie en bak er het panko en de gehakte walnoten in tot het panko goudbruin is. Hak het spek fijn en meng onder de crumble. Meng er de rozijntjes onder. Zet een pannetje op het vuur met de room en laat er de schimmelkaas in smelten. Roer tot de kaas is opgelost in de saus. Meng de andijvie en spinazie onder de pasta, overgiet met de saus van blauwe schimmelkaas en werk af met de crumble en serveer er de gesmolten tomaatjes bij.
Meer lekkere recepten vindt u op www.lekkervanbijons.be.