Startpagina Actueel

Agribex in Brussel van start

Landbouwbeurs Agribex op de Heizel in Brussel, de belangrijkste indoorbeurs voor de sector in de Benelux, heeft deze morgen de deuren geopend voor professionelen. Het grote publiek kan er vanaf woensdag tot zondag terecht.

Leestijd : 1 min

De 71ste editie van Agribex zet vooral in op innovatie, als antwoord op de vele uitdagingen zoals klimaatverandering of voedselveiligheid. Er is ook aandacht voor de vrouw in de sector, met een speciale 'Ladies Day' op donderdag. Alle paleizen van Brussels Expo, met uitzondering van Paleis 12, zijn gevuld voor deze beurs, goed voor bjna 60.000 vierkante meter aan expositieruimte.

Alleen het Autosalon en Batibouw zijn nog groter. Er zijn meer dan 300 standhouders. De beurs werd dinsdag geopend in aanwezigheid van federaal minister van Landbouw Denis Ducarme, minister van Volksgezondheid Maggie De Block, Vlaams minister-president Jan Jambon en Waals Landbouwminister Willy Borsus. Donderdag om 14 uur zou prins Laurent een bezoek brengen aan Agribex.

Belga-TD

Lees ook in Actueel

Portugese regering rantsoeneert water voor landbouw

Actueel De Portugese regering heeft besloten water te rantsoeneren in het oosten van de Algarve. De toeristische regio in het zuiden kreunt onder de droogte. Het doel is om op termijn het gebruik van grondwater met 15% te verminderen
Meer artikelen bekijken