Startpagina Akkerbouw

Vijf nieuwe streekproducten

Drie maal per jaar neemt de Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten de erkenningsaanvragen voor traditionele Vlaamse streekproducten onder de loep. De eerste ronde van 2017 levert vijf erkenningen op: grotchampignons uit Riemst, Limburgse leverworst, Oostendse zeebeschuit, Halse krotten en geutelingen.

De uiteindelijke toekenning gebeurt door de sectorgroep Streekproducten van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing). Volgens het centrum betekent de erkenning een grote waardering omwille van de gegarandeerde autheniticiteit. Het instandhouden van traditionele productiemethodes en het gebruik van producten uit eigen streek spreekt mensen aan, klinkt het nog.

Dirk Jackers uit Kanne in Riemst kweekt de erkende grotchampignons. Aan het einde van de zomer begint de voorbereiding van de gangen waar hij zal kweken. Na een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Meer artikelen bekijken