Startpagina Aardappelen

Belgapom-notering voor Fontane stijgt

De Belgapom-notering voor Bintje en Challenger blijft al geruime tijd op 13,25 euro incl. BTW per ton staan (12,50 euro excl. BTW per ton). De marktstemming voor Bintje respectievelijk Challenger is vast (aanbod is kleiner dan de vraag) en prijshoudend (aanbod is kleiner of gelijk aan de vraag). Voor Fontane ziet de organisatie een stijging in prijs, tot 14,84 euro incl. BTW per ton (14,00 euro excl. BTW per ton). Hier is de markt stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-notering bedraagt voor deze rassen al sinds midden oktober dit niveau. De Belgapomprijs Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit, Bintje, Fontane en Challenger. En dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 4 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 4 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Belgische aardappelindustrie bereikt opnieuw recordhoogtes

Aardappelen Ondanks de heel droge zomer van 2022 en de hevige regenval en vorst in 2023 die tot 10% verlies van de aardappeloogst veroorzaakte, heeft de Belgische aardappelverwerkende industrie in 2023 maar liefst 6.225.758 ton aardappelen verwerkt, dat meldt beroepsvereniging Belgapom.
Meer artikelen bekijken