Startpagina Akkerbouw

Maatregelen tegen bruinrot in Bocholt

In de gemeente Bocholt werden bitterzoetplanten, besmet met de bacterie verantwoordelijk voor bruinrot, gevonden in een waterloop. Het FAVV neemt daarom bijkomende maatregelen.

Leestijd : 1 min

Ten gevolge van de ontdekking van bitterzoetplanten (Solanum dulcamara) die besmet zijn met de bacterie verantwoordelijk voor bruinrot in een waterloop in de gemeente Bocholt, zal deze gemeente worden toegevoegd aan de beschermingszone waarin voor aardappelpercelen bepaalde wettelijke voorschriften gelden. Hierdoor is er onder meer een verbod op het gebruik van oppervlaktewater voor de irrigatie van aardappel-, tomaten- of auberginekweek.

Bovendien moet elke aardappelproducent in de beschermingszone, vóór 30 april, al zijn aardappelpercelen in de beschermingszone met een oppervlakte van meer dan 10 are aangeven. De aangifte moet worden ingediend bij de Lokale Controle-Eenheid (LCE) die verantwoordelijk is voor de gemeente waar de percelen zich bevinden.

De maatregelen voor de gemeente Bocholt zijn van toepassing vanaf het productiejaar 2020-2021. Alle details omtrent deze eisen kunnen geconsulteerd worden op de website van het FAVV .

FAVV

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken