Dit was Interpom Primeurs 2018

Interpom 2018

Interpom Primeurs zit er weer op voor dit jaar. Ongeveer 20.000 mensen zakten af naar de beurs voor de nieuwigheden in de machinewereld, de laatste informatie over aardappelen, of gewoon... voor de gezelligheid. Want het blijft een beurs van ontmoetingen. Een frietje en een biertje kunnen dan zeker niet ontbreken. Herbeleef de beurs, en misschien herken je jezelf ergens tussen de foto’s.

Louisa is nieuwste aardappelras in België

Aardappelen

Met de Louisa zijn de Belgische aardappelsoorten een ras rijker. De nieuwe aardappelsoort is ontwikkeld door het Centre wallon de Recherches agronomiques (CRA-W) en enkele Waalse landbouwers en dient voor de productie van chips. De nieuwe soort is dinsdag voorgesteld op de vakbeurs Interpom in Kortrijk, in aanwezigheid van Waals minister van Landbouw René Collin.

Nieuwe campagne promoot belang van aardappel

Aardappelen

Het Internationaal Aardappelcentrum (CIP) heeft een nieuwe campagne gelanceerd om het belang van de aardappel te benadrukken. Dat gebeurde dinsdag in Kortrijk Xpo tijdens de vakbeurs Interpom die over drie dagen 20.000 bezoekers lokte. Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) woonde de lancering bij.