Startpagina Voor ons gezin

Boerenkoolpuree

Met netjes geschilde schorseneren kan je heel wat lekkere gerechten maken. Schorseneren met boerenkoolpuree en kalfslapje is een echte aanrader voor tijdens deze wintermaanden. Je hebt een klein uurtje nodig om het voor vier personen klaar te maken.

Leestijd : 2 min

Ingrediënten

800 g bloemige aardappelen

400 g boerenkool

500 g schorseneren

1 citroen

200 g gerookte spekblokjes

4 kalfslapjes

2 el bloem

scheutje melk

Belgische pickles

nootmuskaat

boter

peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Verwijder de harde nerven van de boerenkool en snij de koolbladeren in reepjes. Kook ze 10 minuten in licht gezouten water.

Vul een kom met koud water, pers er een halve citroen in uit en leg er de uitgeknepen citroenhelft in. Schrob de schorseneren met een borsteltje schoon, snijd de topjes weg, doe keukenhandschoenen aan en schil ze met een dunschiller. Snijd in stukken van 4 cm en leg ze meteen in het citroenwater zodat ze geen kans krijgen om te verkleuren.

Vul nog een kookpot met water en pers er de andere helft van de citroen in uit. Voeg de bloem toe en los op met de garde. Breng aan de kook. Leg er de schorseneren in en kook ze beetgaar in 15 à 20 min. Check met een mesje.

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Stamp de aardappelen met een scheutje melk en een klontje boter tot puree. Stoof de uitgelekte kool in wat boter op een zacht vuur aan. Voeg de gegaarde schorseneren toe en bak even verder. Kruid met peper en zout. Meng de kool met de schorseneren en de spekjes door de aardappelpuree. Breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Kruid de kalfslapjes met peper en zout en bak ze goudbruin en gaar in hete boter. Serveer bij de boerenkoolpuree met schorseneren. Geef er de pickles bij.

Meer lekkere recepten vindt u op www.lekkervanbijons.be.

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken