Startpagina Varkens

Duitse deelstaat bouwt hek tegen everzwijnen

De Duitse deelstaat Saksen bouwt op de grens met Polen een hek van 128 km. De aanleiding ligt in de vondst van een met Afrikaanse varkenspest besmet zwijn in Polen, op amper 12 km van de Duitse grens. Het kabinet van de deelstaatregering heeft het plan goedgekeurd, dat ook onmiddellijk wordt uitgevoerd, samen met het Poolse district Görlitz.

Leestijd : 1 min

Het hekwerk kost 250.000 euro, wat volledig door de deelstaat wordt betaald. De hekken zijn geëlektrificeerd en uitgerust met geuremitters. “We willen geen enkele mogelijkheid missen om het risico te verminderen dat Afrikaanse varkenspest naar Saksen komt”, zegt minister Petra Köpping van Buitenlandse Zaken in een persverklaring.

Alle maatregelen die nu worden genomen, zijn volgens de politica bedoeld om mogelijk bedreigde bedrijven tegen economische schade te beschermen. De maatregel volgt op eerdere maatregelen in Brandenburg en Polen.

Lees ook in Varkens

Mobiele buitenstal verhoogt dierenwelzijn bij biologische varkens

Varkens Mobiele buitenstallen zien we in Vlaanderen doorgaans vooral voor vlees- of legkippen. Dankzij een nieuw stalsysteem kunnen nu ook zeugen met hun biggen buiten op de weide rondlopen. De biologische varkenshouderij De Vleterbeek uit Poperinge is volgens BioForum de eerste met zo’n mobiele buitenstal.
Meer artikelen bekijken