Startpagina Varkens

Dierenrechtenorganisaties voerden actie aan slachthuis Westvlees

Woensdag 29 januari voerden Animal Rights en All For Animals actie aan het varkensslachthuis Westvlees. Dit meldden Het Laatste Nieuws, Hets Nieuwsblad en De Standaard. Het protest verliep vreedzaam. Ze plannen hun volgende actie bij het slachthuis Volys in Lendelede in februari.

Leestijd : 1 min

Tussen 6 en 10 uur woensdag 29 januari voerden 15 dierenactivisten actie aan het slachthuis Westvlees in Westrozebeke. Ze lieten zich blijken met behulp van protestborden. Telkens wanneer een vrachtwagen op het terrein aankwam, werd die gestopt waarna de activisten afscheid namen van de dieren. Dat afscheid werd in beeld gelegd en live via internet gestreamd. Animal Rights campagnecoördinator Els Van Campenhout: "Zo krijgen de dieren een gezicht. Met deze actie willen we niet Westvlees viseren, maar wel focussen op de hallucinante hoeveelheid dieren die dagelijks het leven laten in de meest gruwelijke omstandigheden. In België worden er maar liefst 11,2 miljoen varkens per jaar geslacht.”

Door de samenwerking met de politie, verliep alles zonder incidenten.

Het bedrijf zei tegen De Standaard begrip te hebben voor de actie. 'Wij respecteren hun mening, maar doen zelf ook dagelijks inspanningen om in te zetten op kwaliteit, duurzaamheid en dierenwelzijn', klinkt het.

In november stonden de activisten bij het slachthuis in Tielt, 28 februari zullen ze protest voeren bij het slachthuis Volys in Lendelede.

Lees ook in Varkens

Mobiele buitenstal verhoogt dierenwelzijn bij biologische varkens

Varkens Mobiele buitenstallen zien we in Vlaanderen doorgaans vooral voor vlees- of legkippen. Dankzij een nieuw stalsysteem kunnen nu ook zeugen met hun biggen buiten op de weide rondlopen. De biologische varkenshouderij De Vleterbeek uit Poperinge is volgens BioForum de eerste met zo’n mobiele buitenstal.
Meer artikelen bekijken