Startpagina Paarden

Domien van Luchteren derde op tal in Nederland

Op de recente hengstenkeuring van het Nederlandse trekpaard stonden 2 Belgisch gefokte hengsten bij de laatste drie. Jules van de Vendoorn die in een vorig nummer aan bod kwam werd reservekampioen en de vijfjarige Domien van Luchteren van J.M. Dijkhof uit Aalst derde op tal.

Leestijd : 1 min

Als driejarige was hij de topper van de keuring en vorig jaar werd hij als vierjarige eveneens derde op tal. Deze bruine zoon van Mathador van de Bouwhoeve en Agri-Lotte van Luchteren is een vaderpaard met een robuuste bovenbouw en spijker harde benen die hij correct gebruikt. Hij heeft een mooie, lange hals en een schuine schouder. Hij stamt uit een van onze beste fokstallen: familie Van Doorselaere uit Drongen.

Dit jaar is er in Nederland (aug. 2020) weer de tweejaarlijkse nationale tentoonstelling. Twee jaar geleden was het toen al ‘Mathador’ dat de klok sloeg. Vijf van de acht hengsten die zich presenteerden hadden Mathador van de Bouwhoeve als vader. En de resultaten spraken boekdelen: Domien van Luchteren kampioen van de driejarigen, Mette van ’t Rijkelhof algemeen kampioen, reserve Lars van de Doore Plas en derde op tal Gilles van de Molenput.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken