Startpagina Akkerbouw

Eeuwfeest van het Algemeen Belgisch Vlasverbond gestart

Gisterenavond vond het Kick Off event van het Eeuwfeest van het Algemeen Belgisch Vlasverbond plaats. In aanwezigheid van Gouverneur Carl Decaluwé en tal van andere prominenten, werd het eeuwfeest gelanceerd in grandeur met zowel binnenlandse als buitenlandse vertegenwoordigers van de vlassector.

Leestijd : 1 min

Vlas zit in het DNA van (Zuid-West-)Vlaanderen. Bij het Algemeen Belgisch Vlasverbond zijn ze trots op de geschiedenis van de sector, maar kijken ze ook met veel hoop uit naar de toekomst. Het eeuwfeest zal daarom in het teken staan van de innovatieve ontwikkelingen binnen de sector en het ruimer belang hiervan. De sector is klaar voor de grote uitdagingen van de 21ste eeuw.

De Vlassector zit in een positief elan. Vlas & linnen is opnieuw populair. Een nieuwe generatie bedrijfsleiders staat klaar. Investeringen dringen zich op. De toekomst ziet er positief uit, en de sector wil zich hier dan zeker ook op focussen want deze sector is er één die zichzelf steeds weer opnieuw uitvindt. Maw. Vlas is in zijn sas!

Dit eeuwfeest zal een combinatie zijn van meerdere zaken zoals corporate events, fietstochten tussen vlasvelden, een familiedag, diverse lezingen, een huldenboek die we in het najaar verwachten, en tevens een fotowedstrijd die daaraan gelinkt is. Er zal aandacht zijn voor de sector maar ook voor de promotie van de sector bij het bredere publiek.

U zal alle info kunnen volgen op www.abv2020.be of via de Facebookpagina van Algemeen Belgisch Vlasverbond

ABV

Lees ook in Akkerbouw

Strategieën voor onkruidbestrijding in maïs

Maïs Voor onkruidbestrijding in maïs zijn er dit seizoen maar weinig nieuwe producten of actieve stoffen te melden. Degenen die er wel zijn, dienen met kennis en oplettendheid ingezet te worden.
Meer artikelen bekijken