Startpagina Akkerbouw

Week van de Korte Keten van 6 tot 14 juni

Van 6 tot 14 juni 2020 vindt opnieuw de Week van de Korte Keten plaats. Tijdens die week kan iedereen kennismaken met lokale hoeve- en streekproducten en met verschillende verkooppunten voor korte keten (vb. hoevewinkel, boerenmarkt, zelfpluk, webshop, …). Het Steunpunt Korte Keten roept bedrijven op mee te doen en biedt gratis vorming aan.

Leestijd : 1 min

Elke producent, vereniging of gemeentebestuur kan in het kader van de Week van de Korte Keten een actie of evenement organiseren om de korte keten in de kijker te zetten. Geïnteresseerden kunnen hun activiteit meteen doorgeven op www.weekvandekorteketen.be.

"Bezoekers kunnen er lekkers proeven in hoevewinkels en op streekmarkten, fietsen langs landbouwbedrijven en streekproducenten of zelf de handen uit de mouwen steken tijdens een demonstratie met lokale producten," zegt gedeputeerde Leentje Grillaert (Oost-Vlaanderen), bevoegd voor Landbouw en Platteland. Potentiële organisatoren van activiteiten kunnen ideeën vinden in de inspiratiefiches of op het inspiratiemoment van de Provincie Oost-Vlaanderen op donderdag 20 februari 2020 in Gent. Het inspiratiemoment is ook dé ideale plaats om contacten te leggen met andere organisatoren. Meer info via www.oost-vlaanderen.be/weekvandekorteketen

Nieuw in 2020 is de samenwerking met ‘UIT in Vlaanderen’. Elke activiteit wordt geregistreerd in de UITdatabank en getoond op www.weekvandekorteketen.be. Hoe je een activiteit registreert, is te lezen op www.weekvandekorteketen.be/voor-producenten. Bij deelname ontvangt je promotie- en communicatiemateriaal. Het Steunpunt Korte Keten biedt de gratis vorming 'Hoe promoot ik een event op mijn korte ketenbedrijf?' aan.

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken