Wat ze niet kunnen kopen, bouwen ze zelf

Mechanisatie

Luc De Ganck, een vrolijke vijftiger uit Nazareth, en Frederik Van Assche, een vriendelijke dertiger uit Spiere-Helkijn zijn fervente verzamelaars van landbouwminiaturen op schaal 1/32. Hun gedrevenheid gaat verder dan het verzamelen. Schaalmodellen die ze niet kunnen kopen in de winkel, bouwen ze zelf in de hobbykamer.

Christophe van Bellinghen presenteert het gros van zijn landbouwminiaturen niet in een vitrinekast, maar op een levensecht nagebouwd miniatuurlandschap.

De landbouwwereld op je zolderkamer

Mechanisatie

Christophe van Bellinghen (32 jaar) uit Ternat is niet enkel een verzamelaar van landbouwminiaturen, hij is ook een dioramabouwer (miniatuurlandschapsmaquette). Zo kan hij zijn schaalmodellen in de gepaste omgeving presenteren. Door regelmatig de miniaturen te veranderen op het diorama, houdt hij het levendig.

Jos van Ast bij enkele van zijn realisaties.

Als ik iets specifieks wil, laat ik het maken

Mechanisatie

Handelaars in landbouwminiaturen hebben dagelijks contact met verzamelaars en weten dus goed wat er onder hen leeft en hoe de markt in elkaar zit. Nog wat boeiender wordt het als deze handelaar ook zelf schaalmodellen laat produceren.