Startpagina Actueel

Camembertoorlog (voorlopig) beslecht in voordeel van kaasboeren

Volgens verschillende media hebben de traditionele Franse kaasboeren, na jaren van verhitte discussies, hun gelijk gehaald. Alleen camembert, gemaakt van rauwe, onbewerkte melk van Normandische koeien, mag het officiële keurmerk AOP dragen.

Ook de grote industriële producenten, die bewerkte melk gebruiken, wilden dat label krijgen, maar dat gaat dus niet door. “We moeten onze authenticiteit beschermen”, luidt het bij de kaasboeren. Al is nog maar de vraag of de jarenlange kaasoorlog wel echt voorbij is, zo meldt VRT.

Voldoen aan kwaliteitseisen

Camembert wordt volgens de overlevering al sinds 1708 gemaakt door kleine boeren in Normandië. De kaas moet aan een waslijst van kwaliteitseisen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken